Vitesse start zaalseizoen met nieuwe trainer

30 Okt 2017

Joost Koobs is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. Hij lost daarmee Rob van Marle af als oefenmeester van de selectie. Van Marle was bezig aan zijn tweede seizoen bij de korfbalvereniging. Door het gebrek aan chemie tussen de spelersgroep en de hoofdtrainer is er in overleg tussen van Marle en het bestuur besloten de samenwerking te beëindigen. 

Vitesse zweeft al twee seizoenen tussen de tweede en de derde klasse. Onder van Marle degradeerde de ploeg vorig seizoen in de zaal naar de derde klasse en promoveerde het op het veld naar de tweede klasse. 

Vertrouwen en ambitie
Vitesse wil graag handhaven in de tweede klasse op het veld, maar staat daar nu in de degradatiezone. In de zaal wil het weer hoog eindigen in de derde klasse. Het gebrek aan chemie tussen de hoofdtrainer en de selectie bood geen toekomst voor een goed vervolg van het seizoen.

Interne oplossing
Het bestuur heeft gezocht naar een interne oplossing en heeft Joost Koobs bereid gevonden om de rest van het seizoen de functie van hoofdtrainer over te nemen. Koobs is geen onbekende in deze functie, in het seizoen '15-'16 was hij ook hoofdtrainer bij Vitesse.

De vereniging bedankt Rob van Marle voor zijn inzet bij Vitesse en wenst Joost Koobs veel succes voor het vervolg van dit seizoen.

 Terug naar overzicht