Tweede editie Korfbalkamp Fryslân

09 Apr 2018

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar met in totaal 60 deelnemers uit verschillende regio’s in Friesland. Komt aankomende zomer Korfbalkamp Fryslân voor de tweede editie naar Grou. Korfbalkamp Fryslân is een uniek korfbalkamp voor de doelgroep F, E en D-pupillen. Nergens in het noorden wordt een korfbalkamp aangeboden in leeftijd 6 tot en met 12 jaar, waar kinderen van verschillende korfbalverenigingen aan mee kunnen doen.

Korfbalkamp Fryslân is in het leven geroepen om jeugdspelers van verschillende verenigingen met elkaar te laten korfballen. Daarnaast is korfbalkamp Fryslân ingericht om jeugdspelers zowel de technische vaardigheden en menselijke aspecten te laten ontplooien. Korfbal is onze optiek de ideale sport om kinderen spelenderwijs in beweging te krijgen, en hier mee ook de sociale contacten van verschillende verenigingen onderling te bevorderen.

Tijdens het korfbalkamp krijgen de kinderen training van gediplomeerde trainers. De kinderen krijgen van tevoren een speciaal Korfbalkamp Fryslân tenue. De kinderen krijgen elke dag een onbijt, luch en avondeten. Naast de korfbaltraining is spel & fun ook zeer belangrijk onderdeel op het korfbalkamp. Spel & fun zal een rode draad door het kamp heen lopen. Korfbalkamp Fryslân zal starten op 23 juli en eindigen op 25 juli met een toernooi, wat gemixt is in verschillende leeftijden groepen waar de ouders/verzorgers allemaal welkom zijn. De kinderen krijgen als bewijs van deelname aan het korfbalkamp een vaantje mee naar huis.

Het Korfbalkamp vindt plaats op de sportvelden van KV Mid-Fryslân te Grou en is op de datum van 23 tot en met 25 juli 2018. Korfbalkamp Fryslân is te vinden op verschillende sociale media-kanalen en op www.korfbalkampfryslan.nl    Terug naar overzicht