Schoolkorfbaltoernooi op woensdag 27 september bij ZKC’19

13 Sep 2017

Korfbalvereniging ZKC’ 19 organiseert op woensdag 27 september voor basisschoolkinderen in (omgeving van) Zuidwolde een Schoolkorfbaltoernooi. Aan dit sportieve evenement kunnen alle basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 meedoen. De scholen die hiervoor uitgenodigd worden, zijn het Veldboeket, De Bosrand, De Wegwijzer, De Klimtoren, ’t Echtenest, De Heidevlinder en ’t Groene Hart.

Dit jaarlijkse toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Voppen Interim, Projecten en Coaching. Door het inzetten van zo’n 25 vrijwilligers wil ZKC’19 ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldig Schoolkorfbaltoernooi beleven!

Het doel van deze middag is om kinderen samen met leeftijdsgenootjes te laten spelen en te bewegen.  Vooral het samenspelen en daarbij  samen plezier maken is bij korfbal erg belangrijk.

Op de vraag wat de reden is dat Voppen Interim, Projecten en Coaching het zo belangrijk vindt om dit toernooi te sponsoren, reageert hij als volgt:“  Voppen Interim, Projecten en Coaching werkt vaak voor hulpverlenende instellingen die hun zorg beter willen organiseren, daar gaat het juist om zorg die al nodig is, vaak ook voor kinderen. Voor mij is het dan ook leuk en waardevol om een activiteit te steunen die juist jonge kinderen samen gezond in beweging wil houden! Een mooie kans om te benadrukken hoe belangrijk gezond opgroeien is: samen sporten en spelen hoort daarbij. Ik hoop dat het schoolkorfbaltoernooi weer een succes wordt en dat het veel kinderen inspireert te gaan sporten in teamverband. “ 

Het Schoolkorfbaltoernooi is voor alle publiek toegankelijk. Het toernooi zal starten om 13:00 uur en zal eindigen rond 17:00. Het toernooi begint om 13:00uur, omdat de kinderen vrij zijn van school op woensdag 27 september, i.v.m. culturele dagen voor de leerkrachten. Er zijn 3 leeftijdscategorieën, namelijk groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. In elke categorie is er een eerste, tweede en derde plaats te behalen. De kampioenen van groep 5/6 en 7/8 mogen vervolgens strijden in het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi, wat plaatsvindt in juni 2018. Buiten het toernooi om is er ook nog een Schutterstrofee te winnen; al met al strijden de kinderen dus om verschillende prijzen!Terug naar overzicht