Schoolkorfbal in 2018

08 Jan 2018

We hopen dat ook dit jaar op veel plaatsen weer schoolkorfbaltoernooien georganiseerd worden. Sommigen hebben hun  toernooi vorig najaar reeds afgewerkt , terwijl de meesten kiezen voor maanden april en mei.  De organisatie gebeurt door een club, een speciale werkgroep voor een afzonderlijke plaats, een gemeente of regio. Deze is heel divers.

Het is ook een manier om met kennismakingslessen, clinics, op tal van scholen binnen te komen om jeugd met ons spelletje in aanraking te brengen. Al kost dit wel veel tijd en heb je daar de juiste personen voor nodig. Na een aantal jaren weten de midden- en bovenbouw vaak wel hoe het spelletje gespeeld moet worden. Het verdient dan ook de voorkeur om zich te richten op de groepen 3-4, zodat ze weten wat ze moeten doen op een toernooi. Met name groep 3 leerlingen, beginnende F-jeugd, heeft oefening nodig om het spelletje leuk te gaan vinden.

We gaan er vanuit dat alle lokale toernooien inmiddels weten wat de regels zijn op zo’n toernooi, waarvan de winnaar afgevaardigd kan worden naar het Provinciaal Schoolkorfbal Kampioenschap (PSK).  De groepen 3-4 spelen volgens de regels van het F-jeugd zonder superspeler; de groepen 5-6 en  dit jaar ook 7-8 volgens de regels van de E-jeugd.

Ook al zorgt het verdwijnen van 8-tallen bij 7-8 voor meer teams, meer wedstrijden  en dus meer scheidsrechters, toch  denken we dat met name de niet-korfballers onze sport in vier tegen vier meer gaan waarderen: Meer activiteit, uitdagender en meer treffers!

Mochten er vragen zijn over Schoolkorfbal of de aanmelding voor het  PSK in Drenthe/Groningen bij kv AVO in Assen op zaterdag 9 juni en het PSK in Friesland op woensdag  6 juni bij kv Olympia in Twijzel dan kan men contact opnemen met:

Pedro Okken CP Groningen/Drenthe:   pedrookken@home.nl

Tiemen Hansma CP Friesland:    schoolkorfbalfriesland@gmail.comTerug naar overzicht