Ricky Wu tijdens huwelijksreis in actie voor Nic./John Schokker Makelaardij

04 Jan 2018

Op zoek naar versterking is het Korfbalvereniging Nic. /John Schokker Makelaardij gelukt Ricky Wu te strikken. Als speler van Nic. was de Taiwanees al eerder de revelatie in de Nederlandse korfbalcompetitie. Met Nic. speelde de nu 29-jarige Ricky Wu destijds de sterren van de hemel in de Korfbal League.
 
De in Taiwan werkzame docent Lichamelijke Opvoeding is met enige regelmaat met het Taiwanese korfbalteam in Europa. Dat team is met Ricky Wu inmiddels uitgegroeid tot de nummer twee van de wereld. De toegevoegde waarde van Ricky Wu is evident: hij is de man van de spectaculaire scores, is creatief, snel en vooral trefzeker. Een ware publieksspeler.

Voorzitter Wiebe van der Ploeg geeft aan dat er voor het begin van het seizoen ook contact is geweest met Ricky Wu. “Er werd een lastig korfbaljaar voorzien en dan is Ricky Wu natuurlijk een perfecte versterking. Het contact is via zijn oude korfbalvrienden bij Nic. altijd heel stevig gebleven.  Maar het kwam toen niet rond. Hij is nu op huwelijksreis in Europa en een bezoek aan zijn korfbalvrienden mocht niet ontbreken. Als vereniging ontvangen we het echtpaar met open armen en hijzelf gaf aan dat hij graag wilde spelen.”

Zijn deelname kan het kwakkelende team van Nic./ John  Schokker Makelaardij mogelijk een boost geven.  De Groningers staan vooralsnog puntloos onderaan en daardoor dreigt degradatie. Die positie past niet bij de ambitie van de vereniging. Na het vertrek van meerdere dragende spelers vorige zomer blijkt de ploeg kwetsbaar te zijn, waarbij het balletje steeds verkeerd viel. Ook het recente uitvallen van de talentvolle jeugdinternational Nienke van der Windt met een kruisband-blessure dreunt door. Voor Nic./ John Schokker Makelaardij zijn de komende wedstrijden cruciaal. De thuiswedstrijd tegen Unitas/Perspectief, ook een team in zwaar weer, op zaterdag 6 januari is een vierpuntenwedstrijd.

In Wu’s reisschema past helaas alleen de thuiswedstrijd tegen Groen Geel, de huidige koploper. Die thuiswedstrijd op 13 januari valt onder het Topsport Passe-Partout dat door de Energy Valley Top Clubs wordt uitgegeven. Met dit Passe-Partout (€29,50, jeugd €19,50) kan van januari tot en met maart een unieke combinatie van thuiswedstrijden van FC Groningen, Abiant Lycurgus, Donar, GIJS, GHHC Groningen en dus ook Nic./John Schokker Makelaardij worden bezocht. Wellicht de laatste kans om Ricky Wu in het groen-wit te zien schitteren!  Terug naar overzicht