Gastverenigingen gezocht

09 Nov 2017

Beste korfbalvrienden, 

Ook in 2018 is het officieuze Wereldkampioenschap korfbal onder de 19 weer in Leeuwarden! Een topevenement waar vorig jaar maar liefst 13 landen aan deelnamen. Het evenement vindt traditie getrouw plaats in het Paasweekeind. De data: 30, 31 maart en 1 april 2018.

De kracht van dit toernooi is dat de meeste landenteams bij korfbalverengingen in gastgezinnen worden ondergebracht. Hierdoor zijn er in de loop der jaren al vele leuke contacten ontstaan!
Zo zie je bijvoorbeeld bij de hedendaagse Europese- en Wereldkampioenschappen junioren spelen die je in het verleden als junior in huis hebt gehad!

Wij gunnen alle korfbalverenigingen deze ervaring en willen middels deze mail iedereen in de gelegenheid stellen zich op te geven als gastvereniging voor een landenteam.

Wat wordt er van een gastvereniging verwacht:
een landenteam bestaat uit 14 tot maximaal 20 gasten, waarvan de meeste korfballers onder de 19 zijn en een aantal begeleiders. De spelers en gastgezinnen moeten worden ondergebracht in een gastgezin.

  • van vrijdag t/m zondag zijn er wedstrijden. Het team dient vervoerd te worden naar en vanaf de sporthal in Leeuwarden. Overdag redden ze zichzelf.
  • ’s Avonds is er de mogelijkheid tot het organiseren van een gezellige avond. De praktijk leert echter dat ze zeer serieus met hun sport bezig zijn en dat dit zich vaak beperkt tot één activiteit op de vrijdag, zaterdagavond of zondagavond. Wel is het fijn dat er een ontmoetingsplek is, bijvoorbeeld de sportkantine.
  • de spelers moeten overdag een lunchpakket mee en dineren ’s avonds bij de gastgezinnen (of eventueel samen in de kantine).

Voor iedere vereniging die zich als gastvereniging beschikbaar stelt is vanuit de organisatie een tegemoetkoming in de kosten beschikbaar. Deze vergoeding bedraagt €100,-

We ontvangen graag voor 31 december 2017 bericht van jullie, zodat we kunnen starten met het organiseren en indelen van de huisvesting. Aanmelden kan via wvangorkum@hetnet.nl

Indien jullie vorig jaar ook een landenteam hebben ontvangen en bij voorkeur hetzelfde land nogmaals willen ontvangen dan horen we dat uiteraard graag. We zullen dan proberen met deze wens rekening te houden.

 Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen met:

Wim van Gorkum            06 52451694
Wiesje van der Velde       06 57279175
Bea Wiegersma               06 14939799
Jeltsje Lieuwes                06 30304745

 We horen graag van jullie!

 Met sportieve groet, 

Wim, Wiesje, Bea en Jeltsje

Commissie huisvesting KWC U19Terug naar overzicht