Fantastische korfbalweek in Stadskanaal

06 Nov 2017

Een week om nooit te vergeten. Vanaf maandag al kwamen de buitenlandse teams aan in Stadskanaal. De teams buiten Europa krijgen altijd trainingen en wedstrijden aangeboden naast uiteraard het verblijf en alle maaltijden voor een hele week. De teams binnen Europa zijn het hele weekeinde welkom van vrijdag t/m zondag.

Dit jaar was Zuid Amerika uitstekend vertegenwoordigd. Teams uit Argentinië, Brazilië en Colombia gaven dit jaar acte de presence. De verenigingen EKC2000 en Zunobri waren 3 avonden gastheer van de teams waar gegeten en gespeeld werd. Dit hadden de verenigingen weer uitstekend voor elkaar.

Vanwege het feit dat het toernooi voor het eerst uit 10 deelnemende landen bestond werd er gestart op vrijdagavond en waren er ook voor het eerst kruisfinales op de zaterdag.

Spannende wedstrijden en spannende poules zorgden voor mooie kuisfinales. Er moest in een enkel geval zelfs naar het doelsaldo gekeken worden. Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door het Engelse Tornadoes dat werkelijk een lust voor het oog was om te zien.

Zij wonnen de finale van een goed en degelijk spelend Slowakije. De derde plek werd opgeëist door Schotland dat in een spannende wedstrijd wist te winnen van Wales. Hiermee namen ze revanche op de verloren poulewedstrijd van dezelfde ploeg.

De interland wedstrijden waren een waardige afsluiting van een geweldige week waarbij Stadskanaal’74 heeft laten zien waar een kleine club groot in kan zijn.

Tot ziens in 2018 !Terug naar overzicht