Driedaagse IKF U19 Open Europees Korfbal Kampioenschap 2018 barst vrijdag los

28 Mrt 2018

Komende vrijdag 30 maart barst het eerste IKF U19 Open Europees Korfbal Kampioenschap in volle hevigheid los. Toneel van de strijd is het sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden. De Organisatie draait inmiddels op volle toeren. Tijdens het kampioenschap zijn dagelijks tientallen vrijwilligers van De Walden, Mid Fryslân, CSL, Wêz Warber en Fluch, kv Leeuwarden en Pallas’08 in touw om alle wedstrijden en alles daar omheen in goede banen te leiden. De organisatie is in handen van de IKF. Zij doet dat in nauwe samenwerking met het KNKV en de Lokale Organisatie uit Leeuwarden en omgeving.

deelname en programma
De twaalf deelnemende teams komen uit 11 landen. Ze zijn over drie poules verdeeld. In poule A spelen Nederland, Catalonië, Portugal en Nieuw Zeeland. In poule B zijn dat België, Tsjechië, Polen en Brazilië. De c-poule bestaat uit Duitsland, Engeland, Hongarije en het regioteam RTC Noord. Na de eerste wedstrijddag volgt een herindeling in de acht beste teams en de rest. Op zondag zijn de finalewedstrijden. Hoogtepunt is natuurlijk de finale om de eerste Europese titel voor korfballers tot 19 jaar.  De eindrangschikking is voor de Europese landen van belang voor deelname een het Wereldkampioenschap U19 volgend jaar.  De verwachting is, dat vooral de strijd tussen Engeland, Duitsland, Catalonië en Portugal om de plaatsen 3 tot en met 6  wel eens erg spannend zou kunnen worden.  En wie weet, zit er nog een verrassing tussen tegen Nederland of België. 

toegang
Voor de drie dagen zijn passe partouts te koop voor 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor de jeugd tussen 13 en 18 jaar. Dagkaarten kosten vrijdag en zaterdag 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor de jeugd. Zondag betalen volwassenen 6 euro en de jeugd 3.50 euro. De jeugd tot en met 12 jaar is gratis. De organisatie wijst er op, dat legitimatiehouders van het KNKV geen vrije toegang hebben. Groepen van 25 personen of meer genieten een korting van 10%. 

gastverenigingen
Ook bij dit open Europees kampioenschap worden de meeste deelnemers bij gastgezinnen van korfbalverenigingen uit Leeuwarden en (wijde) omgeving ondergebracht. Mid Fryslân heeft daar een groot aandeel in. De vier plaatsen Grou, Reduzum, Akkrum en Warten vangen elk een land op. Ook Pallas’08, De Wâlden, DOS’46 en Udiros tonen hun gastvrijheid en ze zullen ongetwijfeld ‘hun’ landen luidkeels komen aanmoedigen.  

meer nieuws
Meer nieuws over het toernooi is te vinden op de site www.u19kwc.com, op die van het KNKV en van de IKF en te volgen op Facebook.  Alle wedstrijden zijn via de eigen livestream op You Tube te volgen. Maar nog mooier is het natuurlijk de wedstrijden zelf mee te maken.

 

 Terug naar overzicht