Selectieprocedure provinciale RTC teams

Selectieprocedure RTC Noord-Friesland, -Groningen, -Drenthe U13 en U15 

Clubs kunnen maximaal 6 jeugdige talenten  in de verhouding 3/3 of 2-4 aanmelden voor deze regionale RTC selecties. In een aantal selectieronden worden na de zomervakantie en na de selectie van RTC-Noord U15 het liefst voor 1 oktober deze regionale RTC’s gekozen door de aangestelde trainers en een aantal aangezochte selecteurs. Deze talententeams trainen eveneens 1x per twee weken anderhalf uur.    

In de herfstvakantie strijden de  huidige 14 regionale RTC’s U13 in district Zuid-West en Noord in twee toernooien om de acht beschikbare tickets voor de Challenge in Rotterdam op 28 december. Elk district heeft recht op 1 ticket. Om de overige twee tickets wordt tijdens deze Pre-Challenge gestreden. De teams die zich niet plaatsen voor de Challenge spelen op 2 januari in Dordrecht het Eindejaarstoernooi.       

De zelfde plaatsingstoernooien worden voor de regionale RTC’s U15 in 2017-2018 ingevoerd als RTC Noord U15 komt te vervallen. In 16-17  zullen de werkgroepen in onderling overleg helaas zelf een aantal wedstrijden en toernooien moeten organiseren voor de regionale RTC’s U15.  En wellicht zijn er ook wat mogelijkheden richting het Euregio toernooi.